Anton Heyboer®

 

Leven als kunst
kunst als leven

Anton Heyboer

  

Dubbeltentoonstelling Heyboer en Koster in Nienoord

Met latere werken van Anton Heyboer en bijzondere foto's van Nico KosterRechts Nico Koster met achter hem burgemeester Ard van der Tuuk van Westerkwartier,
links Trees en Willy met achter hen drs Geert Pruiksma, directeur van Museum Nienoord.
Klik op de foto voor een mooi artikel van Gerrit Brand met veel foto's in de Kunstkrant.

  

  Geert Pruiksma: we verlengen per 1 november de Heyboer tentoonstelling omdat die drie maanden later opende. Omdat we dan toch herinrichten, vroegen we Trees en Willy om andere bruiklenen. Dan krijgen vaste bezoekers ook weer wat nieuws te zien. En omdat de vorige tentoonstelling een nadruk legde op vroeg werk, tonen we nu vooral later werk.
  Op de foto Trees, die veel verhalen kent over Anton en zijn werk, en samen met Willy boeiende rondleidingen verzorgde.


 


  Op de foto Trees en aan de wand enkele werken die nu in Nienoord te zien zijn.

Nienoord biedt veel meer dan kunst. Er is een schitterend rijtuigenmuseum, een restaurant en een prachtig park. Als u besluit om de tentoonstelling te bezoeken, neem dan de tijd om alles te beleven. Het is de moeite waard. Controleer wel vantevoren of het museum open is ivb Corona! Het schijnt dat dat komende week alweer toegestaan is.

 

Van 7 Augustus tot 28 Maart 2021 loopt de tentoonstelling "75 jaar Vrijheid Freiheit" in het Stads Museum in Doetinchem. Het thema is de vrijheid van Gelderland. Er zijn 5 tijdsperiodes met elke periode een centraal thema. In het deel over vrijheid in de kunst hangt werk van  27 Nederlandse en Duitse kunstenaars, oa. Armando, Karel Appel, Eugène Brands, Corneille en Jan Kagie en Heyboer. Zij selecteerden acht weken uit de TwinCollectie.

 

Op dit werk uit de "Sinaïda" serie schrijft Heyboer over zijn ontsnapping uit kamp Prenslauerberg met hulp van Sinaïda.

 

Openingstijden van Museum Nienoord:
vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag tussen 12.00 en 16.30 uur.

Controleer eerst op de website!!