Anton Heyboer®

 

Leven als kunst
kunst als leven

Anton Heyboer

  

"Exist in me"
Het vroege werk van ANTON HEYBOER

Tentoonstelling in Museum Nienoord
Leek, Groningen
tot en met 4 oktober.

 


Anton in de jaren 60, foto Ronald Sweering

  Alle ruim zeventig getoonde werken komen uit de Twin-collectie, een privé verzameling van twee zusters uit Zeist. Deze geldt als een van de belangrijkste particuliere Heyboer-verzamelingen. De meeste werken zijn niet eerder publiekelijk getoond. Ook zijn er unieke handschriften, originele foto’s van Nico Koster en filmmateriaal naar Museum Nienoord gebracht. Het museum ligt vlak bij de grens tussen Groningen en Drenthe, waar Anton in 1946 begon met tekenen. Nienoord is een landgoed, dus als het mooi weer is, kunt u ook in het park wandelen (informeer wel naar openingstijden).

  Bij de tentoonstelling verschijnt een rijk geïllustreerd boek (€25) over het werk van Anton Heyboer, met mooie verhalen en foto’s.

  Er zijn veel oudere werken bij die wij (Joke en Lotti) niet kennen. Ze zijn door Ivonne Tilman geschonken aan de 'Twin sisters'. "Ivonne's tijd" is een belangrijke periode. Hierdoor omspant de collectie een groot deel van het kunstenaarschap van Anton. Links twee pagina's uit het boek met vier van deze etsen met de zinkplaten erbij."Give Is Identity", ets-collage uit 1972.

Een pagina uit het boek

Er zijn twee instap-rondleidingen geprogrammeerd, op de zondagen 21 juni en 5 juli. De bruikleengeefsters Trees en Willy van Kleef leiden de deelnemers rond. Deelname gratis na aanmelding via info@museumnienoord.nl .

De tentoonstelling loopt tot en met 4 oktober

Toegangskaart online reserveren voor de tentoonstelling
Bent u niet in de gelegenheid om online te bestellen, dan kunt u telefonisch reserveren via 0594-51 22 60.
 Wilt u toch spontaan langskomen? Bel even 0594-51 22 60 om te horen of er nog plaats is.

Sinds 1958 biedt het prachtige landgoed Nienoord met zijn borg (kasteel) Nienoord uit 1508 onderdak aan Museum Nienoord.