Anton Heyboer®

 

Leven als kunst
kunst als leven

Anton Heyboer

  

"Anton en wij - ons leven"

Presentatie

Op 21 en 23 Februari geef ik weer een presentatie, ditmaal in onze eigen gemeente, Landsmeer. Ik heb geinformeerd wat "de mensen" wilden weten. Dat is in de allereerste plaats "wat doen vier mooie meiden bij 1 man". Dus daarvoor moet ik een begrijpelijke en liefst korte uitleg geven...


foto Petra

Maar ze zijn ook geinteresseerd in de gebeurtenissen hier ter plekke. We wonen al sinds 1961 in Den Ilp, dus er is heel veel gebeurd. Om te beginnen de koop van dit erf met stal. Toen kostte dat fl.6.000, en dat is sindsdien flink veranderd. Anton heeft het 's avonds laat gekocht bij het licht van een lucifer.


foto Petra, 1984

Er kwamen meisjes aan de deur, niet alleen de vier die uiteindelijk bleven. Er kwamen honden, eerst Duitse doggen, toen herders. Er werd getrouwd en gescheiden, allebei met veel plezier. Er kwamen en gingen auto's, van lelijke eendjes tot joekels van Amerikanen, tractoren, toeringbussen. Sommige bleven, zoals de toeringcars. Zij ondersteunen nu het dak en zijn opslagplaats geworden.

Het erf werd voller en voller, tenslotte was bijna alles overdekt en daarbinnen is een bijzondere wereld ontstaan. Zo bijzonder dat de gemeente heeft besloten dat dit bewaard moest worden als kunstwerk. We hebben er vele foto's van gemaakt.

En natuurlijk krijgt de kunst ook een plaats in de presentatie. Dat betekent dus van elke periode een kenmerkend werk.

De presentatie zal worden gehouden op vrijdag 21 februari om 20.00 uur en op zondag 23 februari om 14.30 uur. De zaal gaat een half uur voor het begin open. Bij die gelegenheden wordt ook werk van Anton Heyboer tentoon-gesteld en verkocht. De toegangsprijs voor deze presentaties is slechts € 5,00 met inbegrip van een drankje in de pauze.
Toegangskaarten zijn verkrijgbaar in Landsmeer bij boekhandel Bruna in het winkelcentrum en bij het Dorpshuis. Reservering is ook mogelijk via
telefoonnummer 020 482 1582
of email: dorpshuis.landsmeer@planet.nl
Adres: Calkoenstraat 27, 1121 XA Landsmeer
Zie www.dorpshuislandsmeer.nl

ALLE VORIGE NIEUWSBRIEVEN

AANMELDEN VOOR DE NIEUWSBRIEF