handtekening

 

Religieus werk uit de collectie 'Moet je horen'
Heyboer ets

27 november 2010 t/m 13 februari 2011

'Heel mijn werk is religieus en niemand weet dat', aldus Anton Heyboer in een interview uit 1989.
De figuur Anton Heyboer, zijn polygame levenswijze , zijn primitieve bestaan op het platteland net boven Amsterdam, stond in het middelpunt van de belangstelling, de inhoud van zijn werk trok veel minder de aandacht. Met de tentoonstelling Anton Heyboer, Religieus werk uit de collectie 'moet je horen' wil het Museum voor Religieuze Kunst aandacht schenken aan een vergeten kant van Heyboer, aan werk waarin diens identificatie met Christus en zijn grote liefde voor Maria doorklinkt.

(Tekst van de website van het Museum voor Religieuze Kunst in Uden)

Korte video over de tentoonstelling

En in een artikel van Cees Straus in Trouw van 24 Januari: "Het intrigerende werk van Heyboer wordt in Uden in een religieus kader geplaatst. Dat gebeurt op een zodanig overtuigende wijze dat je je meteen afvraagt waarom dat niet al veel eerder is gebeurd."

Heyboer kruis

In het Udennieuws staat ook een artikel

Voor ons zelf in Den Ilp was het natuurlijk altijd heel duidelijk dat Anton's werk in wezen religieus is. Anton was totaal niet kerkelijk, maar zijn hele wezen was religieus. Ik denk dat hij meer op een mysticus leek dan op wat meestal omschreven wordt als religieus. Hij had zijn eigen ideeën, maar omdat ze uit dezelfde diepe oerbron stammen als de beelden van alle religies, spreken ze dezelfde taal.

Heyboer "Christal"

Museum voor Religieuze Kunst
Vorstenburg 1
5401 AZ  Uden
Tel: (0413) 26 34 31
Mail

Openingstijden
Dinsdag t/m Vrijdag 10.00 - 17.00 uur
zaterdag, zondag en feestdagen 13.00 - 17.00 uur

Heyboer galerie

Heyboer webwinkel

molenpapier

Heyboer nieuwsbrief

 mail naar Lotti

hand Anton

 

Anton Heyboer