Heyboer tulp

De taal der vogels

Marike gaat regelmatig naar een Qi Gong workshop. De laatste keer kreeg ze een kaart van de Chinese Qi Gong leraar. Hij dacht dat ze dit leuk zou vinden. Marike zei meteen "dat is Anton!"

Heyboer en vogels

Het is een ets van Yolanda Eveleens, geinspireerd op een Russisch sprookje. Het gaat over een jongen die de taal der vogels spreekt. Ze vond dat Anton dat in zijn leven uitbeeldde. Hier is de eerste bladzij van dit sprookje in het boekje waaruit ze als kind voorgelezen werd.

Broer Wassiliej deugt niet - broer Iwan leert de taal der vogels. En het einde is dat Iwan de lieftallige dochter van de tsaar trouwt en zelf tsaar wordt. Zoals dat in een goed sprookje hoort.

Yolanda heeft intuitief aangevoeld dat Anton die taal sprak, vogeltaal, of taal van de natuur. Natuurlijk niet zo letterlijk als in het sprookje, maar zo gaat dat in sprookjes. Ze vertellen als werkelijkheid wat diep in de ziel van de mens leeft. Of zou kunnen leven als het de kans krijgt.

Anton had niets met natuur.. geen wonder, hij was zelf natuur. Hij leefde vanuit een instinctief weten van natuurwetten, ze waren voor hem veel meer werkelijkheid dan mensen-wetten. Net zoals hij niets met de wereld van kunst en kunstenaars had, want hij leefde kunst.

Heyboer galerie

Heyboer webwinkel

molenpapier

Heyboer nieuwsbrief

 mail naar Lotti

hand Anton

 

 

 

Anton Heyboer