Heyboer tulp

Anton Heyboer tulp

Heyboer tulp

Amstelveen 7 April: in Museum Jan van der Togt te Amstelveen werd de tulp onthuld die voortaan Anton's naam zal dragen. Wij hebben hem zelf mogen uitzoeken bij Paul Botman, de grootste bollenkweker van de wereld. We zochten naar een echte rode, de kleur die Anton het meest in zijn werk gebruikte.
Het bleek de grootste tulp ooit te zijn...Het duurt 14 jaar tot een tulp klaar is. En dan nog eens een jaar of drie totdat er zoveel bollen zijn dat hij ook te koop is.

Tentoonstelling in Chateau de Raay in Baarlo

Heyboer expositie
V.l.n.r: Petra, Lotti, Maria en Marike, samen met jong Limburgs kunsttalent, Tanja Ritterbex, Stan Vingerhoed, Tammy Polderdijk. Zie artikel in De Limburger met veel foto's van het gebeuren.

Baarlo, zondag 11 April: Op Sandton Château de Raay vond de opening plaats van het Anton Heyboer Art Event in aanwezigheid van Maria, Lotti, Marike en Petra. Anton Heyboer overleed 5 jaar geleden, op 9 April. Art Center De Raay eert Heyboer met een expositie van tekeningen, gouaches en schilderijen.

Wij boden de Anton Heyboer tulp zondag symbolisch aan jong Limburgs kunsttalent aan. Stan Vingerhoed, Tanja Ritterbex en Tammy Polderdijk zetten ter plekke de eerste streken op het doek van wat een drieluik wordt ‘in de geest van Anton Heyboer’.

Op 3 Juni zal dit speciale kunstwerk, samen met ander werk van Heyboer, tijdens een aspergefestijn in het hotel worden geveild voor het goede doel.

Op Château De Raay worden de komende weken speciale ‘Art Walks’ georganiseerd over deze tentoonstelling op zondag 25 April, 9 Mei, 23 Mei, 6 Juni en 20 Juni, vanaf 12.00 uur. Toegang, mét een kopje koffie, is gratis. Trees en Wil van Kleef hebben al toegezegd dat zij in elk geval twee keer gastvrouw zullen zijn: na de ontvangst met koffie een rondleiding langs de kunst van Anton Heyboer. Zij weten er heel veel over te vertellen.

Adres van Château de Raay in Baarlo:
Sandton Château de Raay
Raayerveldlaan 6
5991 EN Baarlo
Tel: +31 (0)77 – 3214000
Fax: +31 (0)77 – 3214079

Heyboer tulp

En tenslotte nog twee foto's van de tulp.

Heyboer tulp
Veldfoto Mei 2008 van de Anton Heyboer tulp

Heyboer tulp
April 2010: enkele tulpen zijn extra vroeg tot bloei gebracht

Heyboer galerie

Heyboer webwinkel

molenpapier

Heyboer nieuwsbrief

 mail naar Lotti

hand Anton

 

 

Anton Heyboer