Petra's Heyboer-winkel

Webwinkel Anton Heyboer


CORRECTIE!

"IN DE HOOFDROL" met Henk van der Meyden
In de Telegraaf stond dat de uitzending op 30 November zou zijn. Dat blijkt niet te kloppen! Dat moet zijn: Zondag 14 December, om 20.20 uur op Ned. 1

Omdat dit een kleine 'tussendoor' nieuwsbrief is, zet ik er een paar plaatjes in die ik vanaf Google Earth heb gemaakt.

Rijden naar Den Ilp

Als u naar Den Ilp rijdt, zult u zien dat het eigenlijk maar uit 1 weg bestaat, met aan weerskanten huizen. Het is een lint-dorp. Er is nu een zijstraatje, de schoolstraat. Tussen de huizen door openen zich steeds prachtige vergezichten op het Ilperveld. Een natuurgebied met ontelbare watervogels. Maar vanuit de lucht kun je pas zien hoe dit gebied eigenlijk is. Rechts (ten Oosten) van de weg is het Ilperveld, waar vroeger veen werd afgegraven. Het grondwater staat daar minder dan 20 cm. onder het maaiveld, en heel vaak bijna gelijk. Ten Westen van de weg is "Het Twiske", een park, maar eigenlijk voor het grootste deel ook natuurgebied. Ze hebben een groot meer uitgegraven, met stranden waar je kunt zwemmen.

Ons huis en de Heyboer winkel vindt u bij de rode pijl. Op de foto hieronder is het wat groter te zien. Ons huis is bij de punt van de pijl, het lange witte gebouw. Het is overdekt met golfplaten die we tegen de warmte wit geschilderd hebben. Onze winkel is links van de straat, dus tegenover het huis, naast het kleine lichtblauwe dak. Door de bomen is de winkel zelf op deze foto niet te zien.

 

aanmelden voor de nieuwsbrieven

Hier vindt u alle vorige nieuwsbrieven

 mail naar Lotti

Anton Heyboer, 1924-2005    SITEMAP