Anton Heyboer®

Nieuw Heyboer initiatief

‘Het Anton Heyboer Genootschap’
of de ‘Anton Heyboer Society’

Anton Heyboer Genootschap
  Voorafgaand aan de opening van de tentoonstelling “De Hand van de Meester” is de oprichtings-vergadering gehouden van het Anton Heyboer Genootschap / the Anton Heyboer Society.
  De voorzitter van het Genootschap, Leo Duppen, kondigt hier de oprichting aan tijdens een toespraak bij de opening van de tentoonstelling.
  Belangstellenden in de activiteiten van het Genootschap kunnen zich via email aanmelden bij de secretaris van het Genootschap, Theo Janssen.

 

“De Hand van de Meester”

Anton Heyboer
  De tentoonstelling “De Hand van de Meester” blijft nog open tot 22 December.
  Klik hier voor een beeld van de werken die er hangen.

 

Brabants Dagblad

Anton Heyboer
  Over de tekst op deze aankondiging:
  Anton kreeg een tentoonstelling bij Galerie Espace, destijds nog een vrij onbekende galerie in Haarlem. Hij was na de oorlog in ‘Santpoort’ geweest, de inrichting voor geesteszieken, omdat hij een oorlogstrauma had. Hier vond hij de weg terug naar een mogelijkheid om toch te kunnen leven in de ‘wereld’.
  Deze weg beeldde hij uit in etsen, die een onmiddellijk succes werden. De directeur van het Stedelijk museum, Willem Sandberg, haalde hem naar Amsterdam. Van deze tentoonstelling kocht het Stedelijk 37 etsen aan voor de eigen collectie. Ook werden er 70 naar de USA verkocht.

 

Omroep Tilburg

Anton Heyboer
  Omroep Tilburg wijdde een artikel aan "De hand van de meester".
 Dit is een van de werken die er hangen. Het is ingelijst door Anton zelf. Het glas wordt op zijn plaats gehouden door spijkers van 8 of 9 cm. met houtjes tussen glas en spijker. Anton hield geen rekening met de invloed van het hout van de lijst op het papier, maar Galerie Oistwerwijk heeft zuurvrij papier achter de tekening aangebracht als bescherming.

 

De eerste twee projecten van het Anton Heyboer Genootschap:

  Op 8 december zal een lezing worden gegeven in Galerie Oisterwijk door Theo Janssen, secretaris van het genootschap, met als onderwerp ‘De ontwikkeling in het werk van Anton Heyboer van 1957 -1975’.
  De aanvang is 14.30 uur. De kosten bedragen € 10,- p.p. incl. koffie en een glas wijn. In verband met het beperkte aantal plaatsen, gaarne opgeven per email bij Galerie Oisterwijk.  Adres zie onder.

 

De Heyboer-catalogus

Anton Heyboer
  Bij de opening van de tentoonstelling ‘De Hand van de Meester’ is een bijzondere catalogus verschenen.
  De kaft van de catalogus is de omslag van een "boek", door Anton gemaakt in 1962.
  De catalogus is te verkrijgen tijdens een bezoek aan de tentoonstelling of te bestellen bij Theo Janssen.

  De catalogus is verschenen in een luxe editie met foto van Anton Heyboer, genummerd en gesigneerd door Lotti Heyboer – Voûte, voor € 35,-, De reguliere editie is € 12,50. Beide exclusief € 4,- verzendkosten.

  Aan nog 4 andere nieuwe projecten wordt gewerkt.


Tentoonstelling "De hand van de meester"
Galerie Oisterwijk, tot 22 december
Aanmelden voor de lezing
Galerie Oisterwijk, op 8 december 2:30 uur

Galerie Oisterwijk
Stationsstraat 15, 5061 HE Oisterwijk
Mail: B. Arts, Galerie Oisterwijk
Tel: 0653780466

Heyboer webshop
Vorige nieuwsbrief
Alle vorige nieuwsbrieven
Inschrijven nieuwsbrief
mail naar Lotti