Anton Heyboer®


 

Leven als kunst
kunst als leven

Anton Heyboer

 

Vandaag groot artikel in de Telegraaf

(25 Augustus 2017)

  over de tentoonstelling "Het goede moment"
26 augustus 2017 t/m januari 2018

  Interview door Paola van de Velde
Eergisteren zijn we naar Den Haag gereden voor een interview voor de Telegraaf. Dat ging erg goed. Paola wist heel veel over Anton Heyboer, waardoor ze prima gerichte vragen stelde. Ze schreef een uitstekend artikel!

  Link naar de uitgetikte tekst

  Opbouw van de tentoonstelling
Het was ook erg interessant om te zien, hoe de tentoonstelling werd opgebouwd.
  Fantastisch werk van Doede Hardeman en Jelmer Wijnstroom, die overal kunstwerken en informatie hebben kunnen achterhalen. Vooral het grote werk "Het Goede Moment", en zelfs de voorstudies ervoor! Deze gigantische ets vormt het centrale werk van de tentoonstelling.

  Gemeentemuseum Den Haag Stadhouderslaan 41 2517 HV DEN HAAG 26 augustus 2017 tot 4 Februari 2018 Op de Documenta in Kassel van 1964 was deze ets eveneens de blikvanger. Het Rundfunkhaus in Hamburg heeft hem destijds aangekocht. Toen dit in een nieuw gebouw werd gevestigd, verdween de ets uit het zicht. Nu is hij voor het eerst weer terug in Nederland.

  Publicaties
  In de vorige nieuwsbrief gaf ik een link naar een korte trailer van de film die afgelopen week bij ons thuis is opgenomen. Zodra de volledige film te zien is, zal ik een link sturen.
  Bij de tentoonstelling verschijnt een catalogus met teksten van onder meer Kees Keijer, Doede Hardeman en Hans Locher (Uitgeverij Hannibal, € 24,95)
  Dit voorjaar verscheen een fotoboek over het leven op het erf in Den Ilp, waar Anton's werk ontstond. Door de donkere omgeving met slechts enkele kleine ramen geeft dit boek een intens beeld van een unieke afgesloten gemeenschap met een grote schoonheid. Het boek is op de heyboer-website te koop (€ 49,50, ruim 300 pagina's).

Gemeentemuseum Den Haag
Stadhouderslaan 41
2517 HV DEN HAAG
26 augustus 2017 tot 4 Februari 2018