Anton Heyboer®


 

Leven als kunst
kunst als leven

Anton Heyboer

 

Heyboer fotoboek -
boeken signeren in Amstelveen

  Op Zondag 6 November om half 12 zullen Maria, Petra en Lotti in het Jan van der Togt Museum in Amstelveen een toelichting geven op het fotoboek, dat in Mei dit jaar gepubliceerd werd. Er zullen gesigneerde fotoboeken en foto's uit het boek te koop zijn.

  Er staan meer dan 450 foto's in het boek. Ze zijn een keuze uit 25.000 zwartwit negatieven, 3000 kleur-negatieven en de nooit-getelde polaroids. Natuurlijk konden er ook heel veel mooie foto's niet in het boek. Met ruim 300 pagina's is het al erg dik.

Gekozen foto's die er toch niet in kwamen

  Voor het fotoboek moesten we van ruim 600 pagina's terug naar 312. Dat is al een dik, zwaar boek! Dus er zijn nog heel veel prachtige foto's, die niet in het boek staan.

 

 Een van de weinige kleurenfoto's uit die tijd. Henk van der Meyden schreef een boek over ons, maar de kaft, die ze maakten, vonden we veel te zoet. Dus Ton fotografeerde ons Ton-stijl. Ze hebben toch de zoete meisjes met roze rozen gekozen.

 

 

 

 Anton aan het werk aan grote tekeningen. Van 2 bladen tot aan 12 x 2 bladen. 1974.

 

 

 Anton tekent met een beitel op ingeteerde zinkplaten. Bij het raam in de achtergrond zit Marike te lezen.

 

 

 

 Anton met zijn geliefde scheepskacheltje, het "Vuurduveltje". Het is geschikt om even snel aan te maken om op te koken of koffie te maken, en de temperatuur in de kleine kombuis zo te maken, zodat de vissers even konden schaften.

 

Museum Jan van der Togt
Dorpsstraat 50, 1182 JE Amstelveen
+31 (0)20 641 57 54.
Openingstijden Dinsdag t/m zondag 11.00 – 17.00

Klik hier om het fotoboek bij ons te bestellen (met 3 handtekeningen!)