Petra's Heyboer-winkel

Webwinkel Anton Heyboer

 

(Op 3 Januari om 12.05 uur op N.1 waarschijnlijk de herhaling
van "In de Hoofdrol" met Henk van der Meyden,
waarin wij ook voorkomen)

13 december 2008 t/m 19 april 2009
in de Nieuwe Kerk in Amsterdam

De Nieuwe Kerk nodigt het Stedelijk Museum uit om de collectie van het museum zichtbaar voor het publiek te houden met de tentoonstelling Heilig Vuur. Religie en spiritualiteit in de moderne kunst van 13 december 2008 tot en met 19 april 2009.

De tentoonstelling Heilig Vuur laat met circa 80 topstukken uit de collectie van het Stedelijk Museum zien hoe divers de religieuze beleving onder moderne kunstenaars is geweest en nog altijd is. Vele van de geëxposeerde werken van kunstenaars als Heyboer, Mondriaan, Malevich, Chagall, Schnabel, Rothko, Bacon, Gilbert & George, Mike Kelley en Marlene Dumas zijn jarenlang niet getoond en laten nu weer de verrassende breedte van de collectie zien.

Wereldreligies zijn in brede lagen van de samenleving het onderwerp van soms heftige polemieken. Religie is weer helemaal terug in het publieke debat. De tentoonstelling Heilig Vuur sluit hierbij aan, met topstukken uit de collectie van het Stedelijk Museum.
De tentoonstelling Heilig Vuur is spectaculair ingericht in De Nieuwe Kerk. De architect Mels Crouwel (Benthem Crouwel) en Gilian Schrofer (CONCERN) tekenen voor het ontwerp van de tentoonstelling. Grafisch ontwerpster Irma Boom verzorgt de bijbehorende publicatie. Heilig Vuur wordt samengesteld door Gijs van Tuyl, directeur Stedelijk Museum, Marten Jongema, curator Stedelijk Museum en gastcurator Marty Bax.
Deze tentoonstelling is de vierde samenwerking tussen De Nieuwe Kerk en het Stedelijk Museum. In 1992, 2002 en 2003 maakten zij al eerder tentoonstellingen met moderne beeldhouwkunst en met de negentiende- en vroeg twintigste-eeuwse collectie van het Stedelijk Museum.

Lees hier de inleiding van de catalogus van Heilig Vuur

 

Openingstijden
Openingstijden tijdens de openstelling:
Geopend: Iedere dag van 10 tot 18 uur
Op donderdagen geopend tot 22 uur
(31 december sluit de kerk om 17 uur )
25 december / 1 januari gesloten

Toegangsprijzen

Normale prijs

€ 10,-

CJP, Stadspas:

€ 8,-

groepen > 15 personen:

€ 8,-

Museumkaart:

€ 3,75 toeslag

Kinderen tot 6 jaar:

gratis

Kinderen van 6-15 jaar:

€ 7,50

Vrienden van het Stedelijk Museum en van De Nieuwe Kerk:

gratis

Bezoekadres:
De Nieuwe Kerk, Dam, Amsterdam
tel: 020-638 69 09

Bereikbaarheid:
5 minuten van Centraal Station
Tram 1, 2, 4, 5, 9, 16, 24, 25
Parkeren: Bijenkorf (Dam); Nieuwezijds Kolk; Centraal Station
www.parkeren.amsterdam.nl

Bekijk Opium TV van 3 december waarin directeur Gijs van Tuyl vertelt over Heilig Vuur, een kunstpreek houdt en door het depot van het Stedelijk Museum loopt: http://player.omroep.nl/?aflID=8390234&fragid=2

 

aanmelden voor de nieuwsbrieven

 mail naar Lotti

Anton Heyboer, 1924-2005    SITEMAP