Petra's Heyboer-winkel

Webwinkel Anton Heyboer

 

De vakantie is voorbij, de webshop is weer open. We hebben alles vernieuwd. Klik hier voor de WEBSHOP.

 

*

 

   

En we hebben in de vakantie niet alleen maar wol gesponnen of kippen verzorgd. We hebben allemaal brieven, teksten, bandjes en stukjes papier bekeken, die we in de loop der jaren verzameld hebben. Kisten vol, we zijn misschien halverwege... Het moet een groot boek worden over Anton Heyboer, maar dat duurt nog wel even voor het uitkomt.

 

   

Het briefje met de opgeplakte foto:

Mijn positie als kunstenaar in Nederland, uitgaande van het oerprincipe van de kunstenaar.

Kunst en kunstenaars zijn altijd een facet van het ongelijk. In alle tijden was er nooit een kunstenaar die het gelijk aan zijn kant had. Soms kwamen kunst en gelijk zeer dicht bij elkaar ogenschijnlijk, maar de kloof is in dezen peilloos diep.

Het gelijk is wetenschap. Psychologie is een facet bij wetenschap en een kunstenaar die psychologisch te doorgronden is, maakt geen kunst meer, is geen kunstenaar meer.

*

 

U kunt bij HollandDoc de video afspelen door daar op de pijl te klikken. Als hij niet af gaat spelen: op 'opslaan' klikken.

Op Holland Doc staat een lijst van de 25 best bekeken documentaires. "De Vijfde Bruid" staat op plaats 5, maar bovenaan bij de links, waar u hem kunt bekijken. Hier komt u rechtstreeks bij de lijst:  HOLLAND DOC

*

In het JAN VAN DER TOGT MUSEUM is voorlopig nog steeds werk van ANTON HEYBOER te zien en te koop. Beneden is nu een andere tentoonstelling, maar op de bovenverdieping is nog veel mooi werk. Het komt allemaal bij ons vandaan, dus het is gegarandeerd echt.

 

*

Hier vindt u alle vorige nieuwsbrieven

 mail naar Lotti

Anton Heyboer, 1924-2005    SITEMAP