Petra's Heyboer-winkel

Webwinkel Anton Heyboer

 

In het Jan van der Togt Museum is voorlopig nog steeds werk van Anton Heyboer te zien en te koop. Beneden is nu een andere tentoonstelling, maar op de bovenverdieping is nog veel mooi werk.

*

We verlengen de vakantie nog een stukje. De eerste dagen waren heerlijk, een en al rust. En toen ineens kwam de terugslag. Drie dagen in een diepe put. Gelukkig is dat weer voorbij, de rust is weer teruggekomen en vooral het plezier in de dingen. Maar het is goed om die rust ook echt stabiel te maken. Dus onze webshop blijft tot het eind van de maand dicht. Maar Petra's winkel is open: alle dagen van Woensdag t/m Zondag van 11 tot 5.

*

 

Joke heeft nu ook tijd voor de kippen. Ze heeft ze vanaf eieren in de broedmachine opgefokt tot een mooi koppel. Ze hebben namen. "Talkie" praat heel veel, Vleugeltje, Gladveertje, Krulletje en Goudhalsje hebben met uiterlijk te maken. Aussie is een Australische kip, een Australorp. Kippen hebben allemaal heel duidelijk een eigen karakter. Sommige zijn brutaal, andere verlegen, sommige avontuurlijk, andere bazig.

    

Als eieren bijna uitkomen, beginnen de kuikentjes al in het ei te piepen. Dan moeten ze antwoord krijgen, zodat ze alvast met de moeder contact kunnen maken. Dus de laatste twee dagen voordat ze uit het ei komen moet Joke in de buurt blijven en met ze praten. Het gevolg is dan dat ze heel tam en vertrouwd worden.

 

In het begin leven ze op een handdoek, omdat ze anders van alles opeten wat ze niet kunnen verteren. Achterin hangt een sokkenwol kunstmoeder, met een warmtelamp er boven. Ze moeten een donker warm plekje hebben zodat ze zonder stress kunnen opgroeien.

     

En dan al gauw afleiding, een klimrek, strooisel om in te krabben, alles waardoor je een slimme sterke kip kunt worden.

 

 

Het is niet de bedoeling van een etensbak, maar soms is het leuk om je in het eten te wentelen. Een bad nemen 'op z'n kip'.

 

 

    

 

 

Als Joke de deur van het hok opendoet, willen ze liefst allemaal op haar zitten. Hoe hoger hoe liever.

 

(Fluit: Lotti. Achtergrondkoor: Joke's kippen)

Hier vindt u alle vorige nieuwsbrieven

 mail naar Lotti

Anton Heyboer, 1924-2005    SITEMAP