Petra's Heyboer-winkel

Webwinkel Anton Heyboer

 

In het Jan van der Togt Museum is voorlopig nog steeds werk van Anton te zien en te koop. Beneden is nu een andere tentoonstelling, maar op de bovenverdieping is nog veel mooi werk.

*

 

Soms ben je echt aan iets gehecht. Je leeft er mee, of misschien woon je er zelfs op. Dat was het geval met Anton's geliefde Rode Bank. Voor hem was het de bank van Charlie Chaplin, een Plek waar je Thuis was. In 1985...

En nog steeds in 2004

Joke heeft ook zo'n geliefd object. Een trui waarin ze zich helemaal prettig voelt. Die trui is al net zo lang hier als Anton's rode bank. Lotti heeft ooit de wol gesponnen en Maria heeft de trui gebreid. Hij is ontelbare keren opgelapt, maar nu kon dat niet meer. Er was niet veel houvast meer als je er een stuk in wilde zetten.

Nu hebben we vakantie, en toen bedachten we dat dat een mooi moment zou zijn om een nieuwe trui te maken. We waren allemaal verkouden - veel te veel gedaan de afgelopen tijd, en toen sloeg het virus toe. Daarom zit Joke zo dik ingepakt te spinnen. Gisteren kon ze alleen maar fluisteren, vandaag is dat gelukkig alweer een piepstemmetje geworden. Misschien morgen weer verstaanbaar...

     

Bij Lotti is de kou al bijna over, maar toch draagt ze nog voor de zekerheid een wollen trui en een das.
Jaren geleden kochten we eens een tweedehands fiets. We mochten de breimachine die ook in het schuurtje stond voor niets erbij hebben.

En tenslotte onze excuses voor drie dezelfde nieuwsbrieven achter elkaar. Uitpuzzelen hoe het programma werkt, is niet zo eenvoudig.

Hier vindt u alle vorige nieuwsbrieven

 mail naar Lotti

Anton Heyboer, 1924-2005    SITEMAP